Rok zahrádkáře

Prořezávání stromů

  • Prořezávání ovocných stromů je poměrně složitá záležitost, která je tématem odborníků na sadařství již po mnoho desetiletí, možná i staletí.Myslím si ale, že pro naše amatérské potřeby se stačí držet několika zásad. Předně ovocné stromy v zimě prořezáváme ve dnech, kdy nemrzne. Odstraňujeme větve nemocné, uschlé a ty, které příliš zahušťují korunu.Řez má ... ...
zobrazit článek

Česnek

  • Česnek je vůbec velmi zajímavá a pro naši kuchyň důležitá rostlina. Kromě toho, že velmi výrazně ochucuje naše mnohá tradiční jídla, je jeho konzumace velmi zdravá pro obsah minerálů a vitamínů. Česnek patří také mezi nejsilnější přírodní antiseptika a antibiotika. Konzumace česneku snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu, pročišťuje cévy a také ničí střevní parazity. Komu vadí ... ...
zobrazit článek